Tartalomszűrés

A blokkolt weboldalak kiskorúak biztonságos nethasználat érdekét szolgálja. Központi tartalomszűrés van alkalmazva a szerencsejáték, felnőtt, fegyver, vírusos oldalakkal szemben. A Sulinet Dashboard felületen van lehetőség plusz szűrések beállítására is.
 
Ha az oldal problémás a következő üzenet jelenik meg:
Blokkolt weboldal minta
Amennyiben megítélése szerint a blokkolt weboldal nem tartalmaz sértő, szűrendő tartalmat, kérjük jelezze azt ügyfélszolgálatunk felé.
 
 

 

Szűrőszoftver a kiskorúak védelmében

 

A kiskorúak biztonságos nethasználata érdekében 2014. július 1-jétől internet-szolgáltatóként biztosítjuk legalább egy, a kiskorúak védelmét lehetővé tevő, magyar nyelvű, könnyen telepíthető és használható szoftver (szűrőszoftver) internetes honlapunkról való ingyenes letölthetőségét és ezt követően annak ingyenes használhatóságát.

 
Milyen szűrőszoftvert ajánlunk?
 
 
 
 
Tartalomszűrő kiadvány
 
Az iskolákban gyűjtött tapasztalatok alapján készült Tartalomszűrő megoldások című kiadványunkból további ötleteket meríthet az iskolákban alkalmazható megoldásokról. A kiadvány elérhető az alábbi címen: https://sulinet.niif.hu/tartalomszuro_kiadvany
 
További szoftverekről az alábbi linken tájékozódhat: http://nmhh.hu/dokumentum/173242/szuroszoftverek.pdf
 
 

Figyelmeztetés!

A szűrőszoftverek a telepítést követően - céljukból eredően - befolyásolják a megjelenített weboldalakat, leveleket, üzeneteket, képeket, vagy akár videókat is. Akár figyelmeztetés nélkül módosíthatják ezek formai megjelenését, tartalmát!
 
Mivel az elérhető megoldások működési mechanizmusa részleteiben nem ismert, ezért ezek telepítését csak saját felelősségre ajánljuk!
 
Kifejezetten nem javasoljuk érzékeny adatok (például: bankkártya adatok) megadását azokon a számítógépeken, amelyeken a fenti, a forgalmazott adatok feldolgozását végző alkalmazást előzetesen telepítettek! Az ilyen típusú szoftverek ugyanis elvi lehetőséget biztosítanak többek között arra is, hogy ezen adatokat harmadik fél számára - gépi vagyis manuális feldolgozás céljára - átadják.