Sulinet Rendszergazda Menedzser


1 . Bevezető

A Sulinet Rendszergazda Menedzser felület segítségével az egyes intézmények rendszergazdákat kérhetnek fel vagy törölhetnek a Sulinet szolgáltatásokkal kapcsolatos teendők elvégzésére; a rendszergazdák pedig kezelhetik a felkéréseiket.

Sulinet Rendszergazda Menedzser bejelentkező oldal

[A képek kattintásra nagyban nyílnak meg egy új ablakban.]

2 . Hozzáférési információk intézmények részére

A Sulinet Rendszergazda Menedzser felületre az intézmény képviselőjének kell belépnie az adminisztrátori e-mail címmel (példa a formátumra: S1234@adminmail.sulinet.hu vagy S012345@adminmail.sulinet.hu) és a hozzá tartozó jelszóval, a "Bejelentkezés" gombra kattintva.

Sulinet Rendszergazda Menedzser főoldal

  • Elfelejtett jelszó esetén

A bejelentkező oldalon található "Elfelejtette jelszavát?" hivatkozásra kattintva lehetőség van az intézmény végponti azonosítójának (VPID; ezt olyan formában kell megadni, hogy ez a szám minden esetben 6 számjegyű legyen az azonosító elé nullákat írva: például: 1234-es azonosítójú végpont esetén 001234, 12345-ös azonosítójú végpont esetén 012345), valamint az intézmény számára kihelyezett Cisco 892FSP típusú router sorozatszámának ismeretében a jelszó elküldésére, amennyiben az intézmény számára biztosított hálózati szegmensből érkezik a lekérdezés.
A Cisco 892FSP típusú router sorozatszáma az eszközön a piros nyíllal jelzett helyen található meg, továbbá a router kihelyezésekor kapott és aláírt Átadás-átvételi jegyzőkönyvön is szerepel (gyári számként feltüntetve).

Sulinet Rendszergazda Menedzser elfelejtett jelszó kérése

 

3 . A felületről

Belépés után a "Rendszergazdák" fülön tudunk új felkérést küldeni az általunk megbízott rendszergazdának az "Új rendszergazda felkérése" gombra kattintva.

A "Rendszergazda e-mail cím" és a "Személyes üzenet" mező kitöltése is kötelező. A "Küldés" gombbal tudjuk elküldeni a megadott e-mail címre a kérelmet.

Sulinet Rendszergazda Menedzser új rendszergazda felkérése

Az aktuális felkérések a "Felkérések" fülön láthatóak egészen addig, amíg a rendszergazda el nem fogadta vagy esetleg el nem utasította azt. A rendszergazda e-mail címe mellett látható a felkérés időpontja, illetve az, hogy hányszor küldtünk neki felkérést.

Sulinet Rendszergazda Menedzser Felkérések fül
Az "Újraküldés" gombra kattintva tudunk ismételt meghívást küldeni a rendszergazda számára. Lehetőségünk van több rendszergazda meghívására is. Ha a meghívott rendszergazda elfogadta az intézmény felkérését, akkor láthatóvá válik a "Rendszergazdák" fülön.

 

4 . Hozzáférési információk rendszergazdák részére

A belépéshez szükség lesz az intézmény által a Sulinet Rendszergazda Menedzser felületen keresztül küldött felkérésre, amely arra az e-mail címre lett elküldve, amelyet az intézmény a rendszergazda felkérésénél megadott. A levélben található hivatkozásra kattintva megnyíló oldalon meg kell adnunk az adatainkat, a név és telefonszám kitöltése kötelező. Ezen az oldalon határozhatunk a felkérés elfogadásáról vagy elutasításáról is.

Sulinet Rendszergazda Menedzser rendszergazdai felkérés elfogadása

Ha elfogadtuk a felkérést, akkor a következő oldalon kapjuk meg a felülethez tartozó rendszergazdai jelszavunkat, amely módosítására, ismételt megjelenítésére nincs lehetőség. A jelszó ismeretében a Sulinet Dashboard felületre tudunk belépni. Felhasználói névként azt az e-mail címünket kell megadnunk, amelyre a felkérést kaptuk.

  • Elfelejtett rendszergazdai jelszó esetén

A Sulinet Dashboard oldalon található "Elfelejtette jelszavát?" hivatkozásra kattintva a regisztrált e-mail cím megadásával van lehetőségünk egy új jelszó igénylésére. Ehhez a "Küldés" gombra kattintás után az e-mail címünkre érkező levél utasításait kell követnünk.

Dashboard új jelszó kérése

 

5 . A rendszergazdai/kapcsolattartói adatok módosítása

A kapcsolattartói adatok módosítása a Sulinet Dashboard felületre történő bejelentkezést követően lehetséges, az "Intézményi adatok" menü "Kapcsolattartók" almenüjében.

Dashboard Kapcsolattartók almenü

A megjelenő oldalon van lehetőségünk az egyes rendszergazdák és/vagy kapcsolattartók törlésére, valamint a kapcsolattartói adatok módosítására, az adott személyhez tartozó bejegyzés (sor) végén található gombok segítségével.